عکاسی پرتره و نکات مهم آن
عکاسی پرتره و نکات مهم آن
عکاسی پرتره و نکات مهم آن : می توان عکاسی پرتره را اینگونه شرح داد که این گونه از عکاسی به معنی عکاسی از یک فرد ویا گروه کوچکی از انسان ها به شمار میرود که در ان چیزی که از اهمیت زیادی برخوردار است چهره وبیان حالات ان است.
در این نوع عکاسی هدف این است که با نشان دادن شباهت ها وحالت ها وشخصیت و موضوع یک داستان خاصی را بیان کنند.در تصویر معمولا تمرکز بر روی چهره ی فرد است.در برخی موارد هم ممکن است قسمت های دیگر بدن فرد به عنوان پس زمینه در کادر تصویر قرار گیرد. ممکن است شما یک سری از پرتره هایی را ببینید که هدفی غیر حرفه ای دارند وفقط برای کارهای شخصی ویا برای جمع اوری خاطرات تهیه می شوند.ولی در این میان یک سری از این عکس ها نیز برای هدف تبلیغاتی تهیه می شوند که بر روی پوستر ها وبیلبورد ها وجلد های سی دی وجلد های کتاب و…به کار می روند.
بیشتر بخوانید : آتلیه عکاسی عروس
به غیر از موارد هدف شما از این نکاتی که مادر مورد عکاسی پرتره در اختیار شما قرار می دهیم لذت خواهید برد در صورتی که عکاسی پرتره یکی از هنر های مورد علاقه ی شما است بنابراین حتما سعی کنید که این مقاله را مطالعه کنید ودر صورتی هم که تازه در این راه دارید قدم بر میدارید امید واریم که این نکات برای شما مفید واقع شود.تا در عکاسی پرتره موفق شوید.
رعایت نکات مهم در عکاسی پرتره
نکته ی اول : سعی کنید که هدفتان را حتما مشخص کنید.
پیش از انکه شروع به گرفتن عکس کنید باید هدف ان را مشخص کنید.اینکه شما با چه روشی عکس می گیرید وظاهر ان عکس بر چگونگی استفاده از ان عکس تاثیرگزار است.با این روش شما می توانید با این نکته پی ببرید که ایا شما به یک نمای بزرگ از صورت نیاز دارید ویا یک زاویا از ان می تواند برای شما کافی باشد.وهمین طور می توانید مشخص کنید کا این عکس باید به ثورت عمودی تهیه شود ویا افقی؟به عنوان مثال زمانی که ما برای تبریک تولد یک کودک یا برای تبلیغ ازصورت او عکس می گیریم حتما باید ان عکس را به صورت افقی بگیریم.
نکته ی دوم: موضوع عکاسی خود را انتخاب کنید.
سعی کنید با توجه به نوع عکسی که مد نظر دارید موضوع ویا مدل تان را نیز تعیین کنید. واین مدل می تواند هر فردی باشد وبستگی به شما دارد که ایا او را برای این کار مناسب میدانید ویا نه؟در صورتی که برای یک پروژه ی بازرگانی می خواهید عکس تهیه کنید بهتر است که فردی را برای این کار برگزینید که دارای یک ظاهر دوستانه وصمیمی باشد.ولازم نیست که مدلی که انتخاب می کنید زیاد زیبا وجذاب باشد.وتنها این نکته اهمیت دارد که مدل شما در دیده بیننده چگونه باشد وبتواند پیامی را که هدف شماست را به طرز صحیحی به بیننده خود انتقال دهد. چنان چه شما می خواهید که یک عکسیرا بگیرید که بامزه باشد ویا برای استفاده ی شخصی شما باشد شما مختار هستید که هر موصوعی را که دوست دارید برای این کار انتخاب کنید.
نکته ی سوم : موقعیت را درست انتخاب کنید.
همیشه تلاش کنید برای این کار از انتخاب پس زمینه های شلوغ پرهیز کنید زیرا موضوع شما را از لحاظ بصری به داخل محیط خواهد کشاند.سعی کنید ان دسته از محیط ها را انتخاب کنید که تاکید وتمرکز بیشتری را به موضوع شما خواهد دادوهمین طور می شود پرده های پس زمینه را نیز به کار برد.
نکته ی چهارم:برنامه ریزی ژست ها
پیش از این که کار خود را شروع کنید سعی کنید که کعدادی ژست در ذهن خود اماده کنید.این کار شما موجب خواهد شد که عکس های شما بیشتر انرژتیک شوند.ودیگر لازم نخواهد بود که در حین انجام کار بیش از اندازه در مورد ژست ها تفکر وفکر کنید.وهمین طور مدل شما نیز خسته نمی شود و در وقت شما نیز صرفه جویی می شود.پس سعی کنید در ابتدای کار خود یک وقتی را برای برنامه ریزی در مورد ژست ها اختصاص دهید وهمین طور ان ژست ها نز بتید خلاقانه وخوب باشند.وهنگامی که برای گرفتن عکس به محل عکاسی می اید اطمینان حاصل کنید که همه ی کارها وبرنامه ریزی ها را به درستی انجام داده اید.ودر اوردن صحیح احساسات مدل ها بستگی زیادی به کار شما دارد.
نکته ی پنجم:گرفتن عکس از حالت های متفائت احساسی
سعی کنید از حالت های مختلف ومتفاوت چهره ی مدل عکس بگیرید وتنها بر روی لبخند اوتمرکز نکنید ومدل شما ممکن است که حالت های متفاوتی را در این بین به خود بگیرید .در برخی از این ها ممکن است دندان های مدل دیده شود ودر برخی دیده نشود ویا ممکن است در یک حالت چهره ی او جدی ودر حالت دیگر به طور مرموز باشد.ویا ممکن است در بعضی از حالت ها تصویر پرتره حالتی غمگین وناراحت داشته باشد.پس شما تلاش کنید که حالت های متفاوت تصویر پرتره را تجربه کنید در اخر کار به این نتیجه خواهید رسید که این کار شکا تجربه ی بسیار خوبی بود.
نکته ی ششم : اسباب و وسایل مختلف را به کار ببرید.
در صورتی که شما از اسباب و وسایل مختلف را به کار ببرید مدل شما احساس راحتی بیشتری خواهد کرد .استفاده از این وسایل موجب می شود که تصویر شما حالت درام بگیرد.واینها می توانند وسایلی باشند که در تعریف عکس شما کمک کننده باشند.ویا می توانند به تصویر شما حالتی جالب ویا مرموز را بدهند.تجربه ثابت کرده است که تصاویری که در انها از اسباب و وسایل استفاده شده است تاثیر بیشتری بر بینننده ی خود داشته اند.
نکته ی هفتم:تهیه ی یک تصویر صادقانه
معمولا یک تصویر هنگامی که صادقانه باشد این مزیت را دارا است که می تواند داستان های بیشتری را بیان کند. یک عکاس باید بتواند در هنگامی که از مدل خود می خواهد ژست مد نظر را در مقابل دوربین به خود بگیرد ظاهر صادقانه ی تصویر خود را نیز حفظ کند.برای این کار کافی است که شما از مدل خود درخواست کنید که هنگام گرفتن عکس به سمت دیگری نگاه بکند.به عنوان مثال به چیز هایی مانند یک گل ویا چیز دیگر در ان اطراف نگاه کند.با این روش شما می توانید ظاهر تصویر را طوری نشان دهید که بدون روش هنری تهیه شده است.ودر این حالت تصویر شما ظاهری جالبتر را به خود خواهد گرفت.
نکته ی هشتم:از لنز های مختلف استفاده کنید.
هنگامی که عکاسی پرتره تهیه می کنید لنز های مختلف را به کار ببرید.این کار شما موجب خواهد شد که نتایج متنوعی را از کار خود بگیرید.وتصویر شما ظاهری متفاوت خواهد داشت.ولی این تفاوت ها زمانی به وجود خواهند امد که شما مثلا از لنز ۵۰mmیا ۲۴mm استفاده کرده باشید.اگر از هر کدام از این لنز ها که استفاده کنید نتیجه ی مد نظر را به شما خواهند داد.
نکته ی نهم:کادر بند ی های متفائت را به کار ببرید.
راه وروش های مختلفی برای برای استفاده از کادر بندی در تصویر موجود است.تنها با قراد دادن ژست مدل در یک قاب در یا خم شدن بر روی یک میز فریم یا کادر مناسب به وجود می اید.سعی کنید که راه های خلاقانه پیدا کنید که تصویر شما را هرچه جذابتر کنندوشما بتوانید نگاه بیننده ها را به سوی موضوع خود معطوف کنید.سعی کنید که از خلاقیت خود استفاده کرده و از محیط اطراف خود به عنوان یک فریم استفاده کنید و یک عکس بسیار فوق العاده تهیه کنید.
نکته ی دهم:از نور پردازی های مختلف استفاده کنید.
این امکان برای شما فراهم است که با استفاده از نور پردازی های متفاوت به تصویر پرتره ی خود یک احساس خاص ونادر را بدهید.شما می توانید با نور پردازی کم تصویر را تیره کرده ویا با یک نور پردازی بیش از اندازه تصویر را روشن تر کنید.هنگامی که شما از نور پردازی استفاده می کنید باید تصویر چهره یک حالت واضحی داشته باشد.و هنکامی که شما در یک فضای باز مشغول عکاسی هستید نباید چهره ی مدل درست و مستقیم در برابر خورشید قرار بگیرد.وسعی کنید که بر روی چهره نور پردازی کنید تا چهره به درستی و واضح نشان داده شود.
معرفی بهتری آتلیه های عکاسی : آتلیه عکاسی
همین طور شما می توانید در فضای باز در ساعت های طلایی روز عکاسی کنید تا بتوانید یک درخشش خاصی در پوست مدل ایجاد کنید.هنگامی که می خواهید در یک محیط بسته عکاسی کنید می توانید این کار را در کنار یک پنجره انجام دهید مزیتی که ای کار شما دارد در این حالت یک نور ملایم وغیر مستقیمی بر موضوع شما خواهد تابید ودر ضمن شما می توانید از وسایل نور پردازی نیز استفاده کنید.
نکته ی یازدهم عکاسی پرتره : پر کردن فریم
قطعا یک تصویر پرتره می تواند ظاهر متفاوتی از عکس هایی که در شبکه های اجتماعی دیده می شوند داشته باشد.وشما می توانید این کار را با پر کردن فریم عکس ونشان دادن جزئیات بیشتر عملی سازید.می توان بر روی چهره بزرگ نمایی کرد ویا می توان به طرزی خلاقانه بر روی دست ها ویا موها ویا چشم ها و…بزرگ نمایی کنید.این کار شما موجب خواهد شد که شما بتوانید یک عکس متمایز وبی نظیر را تهیه کنید.
نکته ی دوازدهم : سعی کنید که از زاویه های مختلف استفاده کنید.
در عکاسی پرتره علاوه بر اینکه شما از نور پردازی و کادر بندی مختلفی استفاده می کنید می توانید از زاویه های گوناگونی نیز استفاده کنید.این کار موجب ایجاد جذابیت بیشتر در کار شما خواهد شدو همین طور می شود افکت های مختلفی در عکس به وجود اورد وتاکید بیشتری بر روی برخی از قسمت های سوژه داشت.سعی کنید زاویه هایی را که به نظرتان خوب ومناسب می اید تجربه کنید.وبه طور یقین می توانید از انجام ان لذت ببرید وعکس های قشنگی تهیه کنید.هنگامی که این عکس ها را به طور خالصانه تهیه می کنید می توانید از یک لنز واید (wide-angle)برای عکاسی از محیط اطراف شی ء استفاده کنید تا داستان کار را بهتر بیان کرده باشید.